Opbouw van het Online Rugprogramma

Ons Rugprogramma is opgedeeld in 4 hoofddelen, met een zorgvuldig uitgekozen opbouw, die samen 8 sessies vormen:

Deel 1: Heup- en voetmobiliteit

In dit eerste deel met sessies 1 & 2 richten we ons hoofdzakelijk op het verhogen van de beweegmogelijkheid van de heup en de voeten. Als we willen dat de rug weer kan werken zoals het hoort, dienen we te zorgen voor een stevige basis, een stevige fundering die de rug voldoende ondersteunt.

Deel 2: Draaibewegingen en ontspanning in de achterste keten

In dit deel met sessies 3 & 4 bouwen we verder op de stevige basis, geleverd door de steun die onze benen geven, om de rug opnieuw vrij te laten draaien, laten roteren. Naast de rotatiemogelijkheid van de rug komen de spieren aan de achterzijde van het lichaam aan de beurt. Deze zijn door onze dagelijkse houdingen en bewegingen vaak te gespannen waardoor ze een sterk verminderde functionaliteit vertonen.

Deel 3: Schouder en nek ontspannen

Met sessies 5 & 6 komen we toe aan de zone van de schouders en de nek: een zone waar traditioneel veel spanning en soms zelfs pijn wordt ervaren. De nek en de schoudergordel is in zijn functie zeer beweeglijk, maar is ineens ook zeer delicaat omwille van de vele zenuwbanen die er lopen.

Deel 4: Het lichaam als geheel en bewegen in alle richtingen

In sessies 7 & 8 werken we verder aan het ontspannen van de voorzijde van het lichaam, maar nu meer subtiel. We leren onze fysieke grens beter kennen én begrijpen, om hiermee stap voor stap naar meer ontspanning te gaan... en de mogelijkheid om terug in alle richtingen te bewegen: van laag naar hoog, van linksonder naar rechtsboven, schuin, van achter naar voor.

Ziezo! Op naar onze laatste stap voor je kan beginnen: de aandachtspunten om dit Rugprogramma zo goed mogelijk uit te voeren!